Sunday

Check list 2013

Nampak gayanya....holiday2 n menjubin lantai taman dh terkeluar dr check list 2013 kami. Apa nk buat. Life is a choice. Kami buat mana yg penting dulu. Agenda utama 2013 adalah renovation Master Bedroom :

1. Renovate bilik air 
2. Pasang air-cond - DONE
3. Cat semula
4. Teringin nak kepung built-in wall cabinet bilik tu supaya nanti bilik air yg sebelah cabinet tu akan berada dlm wardrobe @ bilik persalinan pakaian.


Ini wall cabinet Master Bedroom kami.Dekat 20 tahun dh cabinet tu! Sebelah tu bathroom.
Bilik mgkn akan jd kecil sedikit selepas dikepung nanti. Tp akan nmpk lebih kemas. Bercadang utk pasang cermin pd dinding kepungan itu nanti @ Mirror Wardrobe mcm dlm gambar ni :

Embedded image permalink
Designer google kata cermin boleh menampakkn bilik jd lebih besar. Bila ditutup pintunya nmpk mcm dinding cermin tp dlmnya ada bathroom and built-in cabinet! Aku dpt idea ni ms ikut abangku ke kilang home decor di Cheras. Skrg ni tinggal lg 3 list jer lg utk merealisasikan angan2 decor ni sbb air-cond dh pasang lepas Huda bertunang hr tu. Kesian tgk Huda berpeluh2 hr tu........ :(((((

Harap sgt3 check list yg tinggal 3 ni akan tercapai sebelum 2014!
Insyaallah!
Jgn jemu baca angan2 decor ni ye......hehehe.... :)))))

10 comments:

Pn Kartini said...

Assalamualaikum my lovely Ibuhani:)

Tak jemu pun baca angan2 decor yang kreatif ala2 Anjung Seri gitu..;)
Menarik sis!Nampak kemas + moden!
Suka tinie..;)
MOga terlaksana segala lam checklist!

:)

Ibuhani said...

Waalaikumsalam wbt Tini...kemas yg penting! Tp mmg teruja ms tgk kt showroom kilang tu. Tambahan kedudukn bilikair n wall cabinetnya sama dgn bilik kami! Tu yg berangan utk memilikinya! Tq atas doa........smoga impian 2013 kita semua tercapai......amin!

ayu Ismail said...

wah bestnya mesti cantik bila dah siap

Nieda ramly said...

semoga deco2 berjaya nanti.

Marya Yusof said...

As salam wbt Ibu Hani,

Tak bosan lah! Marya suka! Boleh tumpang berangan :):))

Acik Erna said...

assalam ibuhani..moga segera tercapai..

dak-eiza said...

wah..deco2 yek
letak cermin tu mmg osem kak
sy pon berangan cenggitu
tp keadaan bilik sy sgt x sesuai

Rinna said...

Cantik laa akak punya deco...leh jadi sumber inspirasi.. :)

Nora Karim said...

ha ah betul.. betul... mirror wardrobe akan buat ruang nampak luas... ^_^

Anonymous said...

Last but nοt lеаst, the beѕt
iԁea for outstanding iѕ to hаve a good timе.

That sіmρle.
Here is my blog - abhishek bachchan and aishwarya rai